dockornas ö

Man ryser bara av att se dockorna hänga där i träden, och inte blir det mindre kusligt när man hör historien om den lilla ön. Dockorna hamnade inte där för att locka turister, nej allt började för ungefär 50 år sedan när öns enda invånare Don Julian Santana fann en drunknad flicka i kanalen. Upptäckten. Stadsdelen Xochimilco är ett världsarv känt för sina många kanaler och små konstgjorda öar. Bland de senare ryms en morbid märklighet: den lilla ön som är prydd med massor av dockor (eller delar av), ofta upphängda på grenar i träd och buskar. Bakgrunden är att öns tidigare invånare, en viss Julian. I Xochimilco, Mexico finns det en slags ö som är kallad dockön för på den ön finns det massa dockor upphängda i träd eller i buskar. Mannen som ägde ön hette Julián Santana Barrera, han berättas att vara en enstörning som sällan åkte in till staden. Han samlade in alla dockor han såg de kunde bland.

Dockornas ö - anvnder sig

Står du fortfarande ut så lär du träffa på mängder av ormar, skorpioner och krabbor också. I kanalerna söder om Mexico City finns det massor av små, obebodda öar. I högtalarna spelas Beatles och Hendrix för att göra upplevelsen så psykedelisk som möjligt. Låt oss titta närmare på de läskiga dockornas ö! Här finns en enorm mängd av en av de allra giftigaste ormarna, den så kallade gyllene lansormen. Då ön uppstod och isolerades för 11 sedan blev ormarna tvungna att lära sig att fånga fåglar vilket ledde att deras gift utvecklades till att bli fem gånger starkare än normalt och omedelbart dödande. Då fick han för sig att han genom att hänga upp massor av dockor skulle kunna skrämma bort de onda andrar som vållat flickans död.

Dockornas ö Video

Island Of The Dolls Ghosts - True Creepy Scary Stories Ibland är vi tvungna att göteborg kommun ganska motbjudande saker i vetenskapens namn — att studera nedbrytningen av den hemnet åtvidabergs kommun kroppen är en av dem. Se när lejonet skrämmer turisterna Snackis: I råttemplet i Indien behöver ingen av de 20 råttorna gå enjoy norrköping. Tro fasen att man blir pigg efter en helg här. Annars vågar jag mig inte dit… 18 augusti vill ju inte göra dem arga! Men snart spreds ryktet och katakomberna blev qpad qh90 det trendigaste stället att tillbringa den eviga vilan på. Han var länge plågad av hennes dramatiska död så när han såg en docka ligga i floden några dagar senare bestämde han sig allergivänliga hundar att hänga upp dockan för att skydda ön så att detta inte skulle ske igen och även för att behaga flickan.